Ovenschotel met gehakt

15 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg aardappelen
  • 1 1 boter
  • 1 beetje nootmuskaat (kruiden naar believen)
  • 1 scheutje melk
  • 0.5 kg wortelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 400 gr diepvrieserwtjes
  • 1 1 ajuin fijn gesnipperd
  • 500 gr gehakt
  • 20 cl water
  • 1 1 peper en zout (voor op smaak te brengen)
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de aardappelen gaar, giet af en pureer ze. Breng op smaak met zachte boter + scheutje melk + nootmuskaat + peper en zout.
  3. Kook de blokjes wortel beetgaar.
  4. Kook de erwtjes 5 minuten in kokend water.
  5. Verhit een klont boter in een pan en stoof hierin de ajuin glazig. Doe er het gehakt bij en bak rul. Giet 20 cl water bij het rulgebakken gehakt, breng aan de kook en dik in met bindmiddel voor donkere sauzen. Kruid met peper en zout.
  6. Bedek een ovenschotel met gehakt + erwtjes en wortelen + een laag aardappelpuree.
  7. Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven.
nadim