Ovenschotel met gehakt, prei en aardappel

120 55 3 5
Aantal personen:
  • 3 preien
  • 250 gr champignons
  • 6 grote gekookte aardappelen (vastkokers)
  • 10 gr boter
  • 2 el zonnebloemolie
  • 750 gr gehakt
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 4 el fijngehakte peterselie
  • 75 gr geraspte belegen kaas
  1. - snijd de schoongemaakte preien in dunne ringen en de schoongeborstelde champignons in plakjes
  2. - snijd de gekookte aardappels in plakken
  3. - verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het gehakt snel korrelig en gaar
  4. - schep als het gehakt bijna gaar is, de plakjes champignon er doorheen en bak even mee
  5. - schep het gehaktmengsel met het braadvet in een kom, roer de preiringen erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  6. - laat dit mengsel afkoelen
  7. - klop vervolgens de eieren en peterselie door het gehakt
  8. - smeer de bodem van een vuurvaste schaal dun in met zonnebloemolie
  9. - bedek de bodem met de helft van de aardappelplakjes
  10. - schep het gehaktmengsel erover en leg de overgebleven aardappelplakjes op het gehakt en bestrooi met geraspte kaas
  11. - verwarm dit gerecht ca 20 min in een voorverwarmde oven van 180°C
  12. Eventueel kan je 2 el tomatenpuree door het gehakt mengen.
Lydievr