Ovenschotel met gehakt groenten en rijst

62 15 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr rundsgehakt
  • 150 gr basmati rijst
  • 4 uien
  • 2 middelgrote courgetten
  • 250 gr champignons
  • 1 look teentje
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 soeplepepel citroensap
  • zout en cayennepeper
  • 100 gr gemalen compté kaas
  1. Kook de rijst volgens de verpakking, giet in een vergiet en spoel onder koud water, laat uitlekken. Stoof de uien, aan in solo, doe het gehakt erbij en bak rul, doe er de in schijfjes gesneden courgetten, champignons en knofloof bij en laat 5 minuten stoven onder roeren kruid met zout en cayennepeper, neem van het vuur en doe er de créme fraiche, de helft van de kaas en het citroensap bij.
  2. Meng nu de rijst met het groenten gehakt mengsel en doe alles in een ovenschotel, bestrooi met de rest van de kaas en zet 30 min in de oven van 190 graden.
Monique_14