Ovenschotel met gehakt en tomatenroomsoep

0 50 0 5
Aantal personen:
  • 350 gram gehakt
  • 500 gram geschilde aardappelen
  • 1 courgettte in blokjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 100 ml halfvolle melk
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 blik Knorr Tomaten creme
  • 1 el boter
  • evt broodkruim
  • evt vloeibare boter
  1. Verwarm de oven op 190°
  2. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar of gebruik een zakje voorgekookte aardappelen (kant en klaar, schijfjes), Maak er puree van met de melk of gebruik gewoon de schijfjes..
  3. Stoom de blokjes courgette tijdens stap 4.
  4. Fruit de gesnipperde ui in 1 eetlepel boter en voeg er het gehakt toe tot het gaar is. Voeg het blik Knorr en de courgette toe.
  5. Indien geen blik Knorr voorhanden kan je ook pasatta gebruiken met een doosje (light) room. Het zou ongeveer op 515 ml moeten komen.
  6. Doe de puree of schijfjes aardappel in een ovenschaal, Verdeel er het gehaktmengsel over en daarna de kaas. De kaas mag evt. ook in laagjes tussendoor. Naar keuze afwerken met broodkruim en (vloeibare) boter.
  7. Plaats het gerecht 5 @ 10 minuten in de oven tot een goudbruin korstje.
nicky.wouters