ovenschotel met gehakt en groene boontjes

48 60 4 5
Aantal personen:
  • 500 GR GROENE BONEN
  • 500 GR DIKKE AARDAPPELEN
  • 600 GR GEMENGD GEHAKT NAAR KEUZE
  • 3 STUKS DIKKE UIEN
  • 5 STUKS LOOK NAAR EIGEN BELIEVE
  • 1 POTJE ROZEMARIJN
  • 2 LITER BECHAMELSAUS
  • 500 GR GEMALEN KAAS
  1. bak het gehakt goed aan in de pan met look ,roerbak de uienringen in de pan/wok.
  2. meng gehakt ,uienringen
  3. neem een diepe ovenschaal ,lichtjes inboteren tegen aanbranden.
  4. leg een dunne laag ui/gehakt(helft van hoeveelheid)/ ,leg hier een dikke laag 1cm dikke bijtgare gekookte aardappelen(eventjes gekleurd in de pan met goede boter en rozemarijn) giet er een laagje bechamel over(helft van saus) , leg hierop een laag gekookte en koudgespoelde groene boontjes (kruiden peper en zout)om te eidingen neem je de rest van de ui en gehakt mengsel en roer dit onder de resterende bechamel.dit mengsel is uw bovenste laag van de ovenschotel .rijkelijk overstrooien met gemalen kaas .In een matige oven opwarmen.Als de kaas te bruin wordt maar gerecht is nog niet warm,even in aluminiumfolie draaien en zo verder garen
  5. smakelijk
  6. wilfried
swennen_1