Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen

4 60 0 5
Aantal personen:
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1200 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 1 bloemkool
  • 200 g erwtjes
  • 5 dl melk
  • Blanke roux
  • 200 g Emmentaler, geraspt
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • 2 dl tomatensaus
  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Gaar ze enkele minuten in gezouten kokend water. Giet af en leg in een ovenschaal.
  2. Maak de bloemkool schoon en gaar ze in gezouten water. Giet af.
  3. Meng de fijngesnipperde ui met het gehakt en kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de erwtjes over de aardappelen.
  5. Lepel hierover de tomatensaus.
  6. Verdeel het gehakt over de ovenschotel.
  7. Verdeel vervolgens de bloemkool.
  8. Maak een roux van boter en bloem en voeg er de melk aan toe, laat even doorkoken en meng er de helft van de kaas onder. Kruid af met peper en zout en met nootmuskaat.
  9. Giet de saus over de bloemkool. Werk af met de rest van de kaas. Gaar 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Piet Goossens