Ovenschotel met gehakt, ananas, kerrie , prei en paprika

4 40 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • ruim 1/2 rode paprika in smalle reepjes
  • 350 gr vastkokende aardappelen
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 dikke prei in halve ringetjes
  • 2 tl kerriepoeder ( curry poeder)
  • ruim 1/2 blikje ananasblokjes op eigen sap
  • peper en zout uit de molen
  • paar sprietjes bieslook
  • 1/2 bouillonblokje( minder zout)
  • scheutje olijfolie
  1. Kook de geschilde aardappelen nét gaar in het bouillon blokje. Giet af en laat iets afkoelen. Verwarm de olie in de pan en smoor de ui circa 3 minuten. Doe er het gehakt bij en bak bruin en rul. Voeg de dunne reepjes paprika toe en bak ze tot beetgaar mee.
  2. Dan gaat de prei erbij in de pan met de kerrie en laat dit ook knapperig bakken ( 7 min). Voeg de ananas toe met een scheut sap en laat 1 minuut mee verwarmen.
  3. Stort het gehakt met de groente in de ovenschotel. Snij de aardappelen in plakken en schik ze dakpansgewijs op de inhoud van de schotel en strooi er de kaas over.
  4. Zet 25-30 minuten in het midden van de oven voorverwarmd op 200 graden. Werk de schotel eventueel af met wat fijngeknipte bieslook en geniet!
Love to Cook