Ovenschotel met elleboogjespasta en groene olijven

12 20 0 5
Aantal personen:
  • 6 el Magarine
  • 1 Ui
  • 1 el Bloem
  • 1/2 glas Madera / Porto
  • 1 Blik Champignons
  • 1 el Tomatenpuree
  • 250 g Elleboogjespasta
  • 100 g Comté-kaas
  • 8 plakken gedroogde rauwe ham
  • 12 Ontpitte olijven
  1. Smelt 40g magarine in een kookpan en fruit er de ui in.
  2. Strooi er de bloem over.
  3. Voeg de madera / porto toe en het vocht van de champignons.
  4. Breng alles aan de kook.
  5. Voeg de tomatenpuree toe.
  6. Voeg peper en zout toe. Laat alles 10 min pruttelen.
  7. Kook intussen de pasta in hoeveelheid gezouten water.
  8. Verwarm de oven voor op 220°C.
  9. Laat de pasta uitlekken en doe hem in een kom.
  10. Voeg 1 eetlepel magarine en de helft van de kaas toe. Meng alles.
  11. Leg afwisselend lagen: pasta, champignons, ham, olijven in een ovenschaal.
  12. Giet de saus erover. Strooi de rest van de geraspte kaas erover.
  13. Leg er een paar klontjes magarine op.
  14. Bak de pasta 10 min in de over.
  15. Serveer het gerecht in de ovenschaal.
  16. Smakelijk!
TheCookPrinces