Ovenschotel met eekhoorntjesbrood en aardappel

2 35 0 5
Aantal personen:
  • 4 grote aardappelen
  • 300 g eekhoorntjesbrood
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 scheutje room
  • 80 g geraspte harde kaas
  • platte peterselie fijngesnipperd
  • 1 kleine zwarte truffel uit bokaal, geraspt
  • zeezout
  • peper van de molen
  • klein klontje boter
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in kokend, gezouten water. Laat de aardappelen afkoelen en snijd ze in plakjes van 0,5cm dik. Bak de aardappelschijfjes goudbruin in wat olijfolie.
  2. Maak het eekhoorntjesbrood schoon en snijd in dikke plakken.
  3. Snijd de ui in fijne ringen.
  4. Stoof de uien glazig in wat olijfolie op een laag vuurtje.
  5. Voeg het eekhoorntjesbrood toe, zet nu het vuur hoger en bak het eekhoorntjesbrood goed aan. Voeg de fijngesnipperde knoflook toe wanneer alles lichtjes begint te kleuren en bak het even mee op. Kruid met peper en zout.
  6. Meng de aardappelen en het eekhoorntjesbrood en doe alles in een ingeboterde ovenschotel.
  7. Klop de eieren los met een scheutje room, peper en zout.
  8. Overgiet de aardappelen en het eekhoorntjesbrood met de eiermengeling en bestrooi met de geraspte kaas.
  9. Zet de ovenschotel een tiental minuten in een voorverwarmde oven van 200°C en bestrooi met fijngesnipperde platte peterselie en de geraspte truffel.
stey