Ovenschotel met courgette, gehakt en aardappelen

11 30 5 5
Aantal personen:
  • 3 courgetten in blokjes
  • 750 gr champignons in schijfjes
  • 1 kg aardappelen geschild en in blokjes
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 750 gr gemengd gehakt
  • 75 gr boter
  • anderhalve el bloem
  • 0,75 liter melk
  • 200 gr emmentaler geraspt
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper en zout
  1. verwarm de oven voor op 220°C
  2. Kook de aardappelblokjes beetgaar
  3. verhit de boter in de wok, roerbak de ui, courgetten en champignons gedurende 5 minuten
  4. smelt een weinig boter en bak het gehakt rul. Kruid met peper en zout
  5. smelt 50 gr boter en roer er de bloem door. voeg het verkruimeld bouillonblokje toe. Giet al roerend de melk erbij tot de saus voldoende is ingedikt. Kruid met peper en zout
  6. schep het gehakt in een ovenschotel en strijk glad. voeg de aardappelen en de groenten toe.
  7. Overgiet met de bechamelsaus en bestrooi met de geraspte kaas.
  8. zet 20 à 26 minuten in de voorverwarmde oven
NelekeP