ovenschotel met champignons, prei en wortelpuree

33 60 4 5
Aantal personen:
  • 500 g aardappelen
  • 500 g wortelen
  • 1 ui en knoflook
  • 250 gr champiognons
  • 250 gr gehakt
  • 800 gr prei
  • provencaalse kruiden
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  1. schil de aardappelen en wortelen en kook ze afzonderlijk gaar.
  2. pel en snipper de ui en knoflook en snij de champignons in plakjes. stoof de ui en voeg daarbij de champignons en knoflook gedurende ongeveer 10min
  3. voeg het gehakt bij de champignons en breng op smaak met provencaalse kruiden, peper en zout.
  4. snij de prei in stukjes en stoof ze gedurende 10min. kruid met peper en zout.
  5. stamp de wortelen en aardappelen samen tot een puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. neem een ovenschotel en verdeel het gehakt- champignonmengsel over de bodem. schik de prei erover en eindig met de wortelpuree.
  7. zet 30min in een verwarmde oven
louise vdb