Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum

522 5 3 5
Aantal personen:
  • 800 g bereid gehakt varken + kalf
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 ui
  • 1/2 bokaal tomatenstukjes met groenten
  • 2 dl lichte room
  • 3 eetl. paneermeel
  • 1 eetl. boter
  • 1 ei
  • 4 takjes peterselie
  • 1/2 koffielepel tijm
  • 1 koffielepel basilicum
  • 1/2 eetl. paprika
  • peper en zout
  1. Voorbereiding
  2. - Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui, de fijngesneden peterselie, de tijm en het paneermeel. Breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
  3. - Snij de bloemkool in kleine roosjes.
  4. Bereiding 5 min. + 1 u in de oven
  5. Leg de bloemkoolroosjes in een grote en diepe ovenschotel.
  6. Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.
  7. Prik er met een vork enkele gaatjes in en giet er de lichte room over (zo kan de room door het gehakt tot bij de bloemkool zakken).
  8. Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en kruid met 1 koffiel. basilicum, 1/2 eetl. paprika, peper en zout. Schik er tot slot enkele nootjes boter op.
  9. Schuif in de voorverwarmde oven van 220 °C en laat gedurende 1 u gaar worden. Na een kwartier dekt u het best de schotel af zodat het gehakt niet verbrandt.
  10. Tip
  11. Afwerking
  12. Dien op met aardappelpuree of met gekookte tarwegraantjes.
  13. Afwerkingstip
  14. Dit recept vindt u ook terug in het Colruyt-kookboek 'Stoof- en sudderpotjes'.
  15. Voedingswaarde
  16. Voedingswaarde : Energie 678 kcal - Eiwitten 44,9g - Koolhydraten 22,4g - Vetten 45,7g
  17. Begeleidende Wijn
  18. Rasteau,
  19. A.C. Côtes du Rhône-Villages
Mirakeltje