Ovenschotel met bloemkool (bloemberg)

11 60 3 5
Aantal personen:
  • 1,5 kg gehakt
  • 3 ajuinen
  • 1 grote bloemkool
  • currypoeder
  • aardappelen
  • boter
  • melk
  • ei
  • peper, zout, notemuscaat
  1. Bak het gehakt aan in de boter
  2. Maak de bloemkool schoon en kook de roosjes
  3. Pel de ajuien en snij in schijven (ringen)
  4. Kook de aardappelen, en maak er purree van (afgieten, melk, boter, ei, notemuscaat)
  5. Doe het gehakt in de ovenschotel
  6. Bak de ui ringen in de pan van het gehak en bestrooi ze tijdens het bakken met currypoeder
  7. Leg het uimengels over het gehakt in de ovenschotel
  8. Leg hierboven de bloemkoolroosjes
  9. Sluit af met een laag aardappelpurree
kruidenspookje