ovenschotel met aubergine

5 40 2 5
Aantal personen:
  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 1teentje look
  • 500gr kleine tomaatjes
  • 200gr pasatta
  • prov.kruiden
  • p&z
  • 500gr gehakt
  • 1bol mozarella
  • parmezaanse kaas
  • 1 courgette
  • 1 zoete paprika
  • oregano
  1. De aubergines in plakken snijden van ongeveer 1cm dikte,ze op een ovenplaat leggen en besprenkelen met olijf olie,langs beide zijden,kruiden met prov kruiden.Daarna de aubergines grillen langs beide kanten.
  2. Het gehakt bakken in de pan.
  3. Alle groenten snijden in blokjes.
  4. Een grote kom op het vuur en de ui met look stoven,daarna de tomaatjes(in 2 gesneden) laten meestoven.10min.
  5. De rest van de groenten toevoegen alsook de pasatta en ook een 10tal min laten stoven.Kruiden met p&z en oregano
  6. Men nemen een ovenschotel(ingevet)onderaan het gehakt,hierover giet men de tomatensaus,bol mozarella in stukjes trekken en verdelen over de saus.
  7. De ovenschotel bedekken met de plakken aubergines en bestrooien met parmezaanse kaas.
  8. Afbakken in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 30min.
  9. Opdienen met pasta.
  10. Basta
luclamberts