Ovenschotel kabeljauw

10 80 0 5
Aantal personen:
  • 400 ml witte wijn
  • 2 rode uien (in halve ringen)
  • 8 takjes tijm
  • 800 gr kabeljauwfilet
  • 4 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 4 el peterselie (fijngesneden)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  1. - breng voor de marinade de wijn aan de kook
  2. - voeg de ui en de tijm toe aan de wijn en haal van het vuur
  3. - laat helemaal afkoelen
  4. - leg de vis in een beboterde ovenschaal, bestrooi met peper en zout en schenk de marinade erover
  5. - laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren
  6. - verwarm de oven voor op 200┬░C
  7. - schenk de wijn zoveel mogelijk uit de ovenschaal, maar laat de rest van de ingredi├źnten in de schaal
  8. - schenk de olie over de kabeljauw en zet 6-8 min in de oven
  9. - schenk als het te droog wordt wat wijn over de vis
  10. - rasp de citroenschil en meng met de peterselie en de knoflook
  11. - neem de vis uit de oven en bestrooi met het mengselServeer bijvoorbeeld met aardappelpuree.
Lydievr