Ovenschotel gehakt,puree, julienne groenten

23 60 3 5
Aantal personen:
  • 800 gr aardappelen
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 1 preiwit
  • 1 schijf knolselder (1 cm dik)
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 200 ml room
  • 1/2 blokje bouillon(kip)
  • 1 ei
  1. Schil de aardappelen, kook gaar, maak puree met 1 ei, boter, af kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
  2. roerbak het gehakt in een pan met gesmolten boter. doe het gehakt in een ovenschotel.
  3. Roerbak de in kleine blokjes gesneden ui, prei,wortelen en selder ook 5 minuten in dezelfde pan als het gehakt, doe in de ovenschotel.
  4. Doe de room in de pan , kook even op met het bouillonblokje zodat dit smelt, giet over de groenten en gehakt.
  5. Hierover de aardappelpuree verdelen.
  6. dit mag 20-30 minuten in de oven op 200°
kookaholic