ovenpotje

5 90 4 5
Aantal personen:
  • 4 wortelen
  • 2 broccoli's
  • 2 bleekselder
  • 2 kg gehakt naar keuze
  • 3 kg aardappelen
  • peper, zout, nootmuskaat
  • solo
  • 3 flesjes room
  • 4 potjes tomatenpuree
  • melk
  • gruyere
  • 4 uien
  • 6 teentjes knoflook
  1. Schil de aardappelen en kook ze
  2. Maak alle groenten schoon en snij ze fijn, ook de uien en de knoflook.
  3. Bak ze even aan in een pan en doe ze daarna op de bodem van je ovenschotel.
  4. Meng je tomatenpuree onder de room en giet dit over je groenten.
  5. bak het gehakt aan in een pan, pletten met een vork zodat het fijn is en doe dit dan over je groenten in de ovenschotel.
  6. Van de aardappelen maak je nu een puree met wat boter, melk, nootmuskaat, peper en zout
  7. verdeel de puree over alles in je ovenschotel en bestrooi met de gruyerekaas
  8. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180 ° voor een goede 50 minuten
  9. Smakelijk eten
ikke031974