Ovenpasta Zalm en/of Scampi

4 50 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr pasta
  • 2 eetlepels vetstof (bakboter-olijfolie...)
  • 350 gr zalmfilet (vers of diepvries) of garnalen
  • 125 ml room
  • 300 gr prei - spinazie of brocolli
  • 50 gr geraspte kaas
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1 kl visbouillon
  • naar smaak groene pesto en of kruidenkaas
  • naar smaak kruiden : dille-gember-kurkuma-laurier-peterselie
  1. Voorbereiding
  2. Verwarm de oven voor tot 180° en vet een ovenschaal in (inhoud ca 2.3 liter).
  3. Halveer de cherrytomaatjes.
  4. Snij de prei in ringen van 1 cm dik en was ze.
  5. Snijd de zalm in kleine stukken.Verhit 2 eetlepels olie of margarine in een wok of hapjespan en roerbak hierin de prei enkele minuten.
  6. Voeg 125 ml room en 500 ml water toe (event aangelengd met wat maizena of aardappelzetmeel als je geen kruidenkaas gebruikt want deze zal al voor binding zorgen).
  7. Voeg de kruiden of kruidenkaas toe en de visbouillon. Breng dit al roerend aan de kook.
  8. Verdeel de ongekookte pasta over de bodem van de ovenschaal met daar bovenop de zalm. Schenk hierover het preimengsel. Bedek met de cherrytomaatjes en strooi de geraspte kaas erover.
  9. Plaats de schaal in het midden van de overn en laat in 25 à 30 minuten gaar en goudbruin worden.
Ineke1234