Ovenkippetje krokant

8 30 4 5
Aantal personen:
  • 2 liefst biologische kipfilet
  • 1 volle el bloem
  • 50 gr cornflakes naturel
  • 1 ei
  • peper en zout uit de molen
  • 1/2 tl paprika mild of pikant
  • 2 tl Italiaanse of provencaalse kruiden
  1. Crunch met je schone handen de cornflakes in een schaaltje in kleinere stukjes. Je kunt natuurlijk ook je deegroller pakken, de cornflakes in een zakje doen en dan fijner maken. Maar waarom moeilijk doen, als het ook gemakkelijk kan.
  2. Zet 3 bordjes klaar ,één met bloem, één met geklutst ei en paprikapoeder naar keuze en één met de fijngemaakte cornflakes met de gekozen kruiden.
  3. Ondertussen staat je oven al voor te verwarmen op 200 graden.
  4. Wentel de kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de cornflakes. Zorg ervoor, dat de filets zorgvuldig bedekt zijn met cornflakes.
  5. Leg ze op bakpapier op de bakplaat en schuif ze 30 minuten in de oven.
  6. Controleer even of ze door en door gaar zijn, door er eentje door de snijden.
  7. Heerlijk met groentjes, die je lekker vindt en wat in bouillon gekookte aardappeltjes. Een gerechtje voor door de week met een extra tintje vanwege de met cornflakes omhulde kipfilets.
  8. Eigen recept en foto
Love to Cook