Ovengebakken kip-champignon pannetje

37 60 2 5
Aantal personen:
  1. Ingredi├źnten:
  2. 100 gram boter
  3. 2 kipfilets
  4. zout
  5. peper
  6. 500 gram champignons
  7. 40 gram bloem
  8. 1/2 liter melk
  9. nootmuskaat
  10. 1 vleesbouillonblokje (voor 1/2 liter vloeistof)
  11. 5 gram geraspte beschuit (of paneermeel)
  12. enkele stengels peterselie
  13. Voorbereiding
  14. Oven voorverwarmen op 220┬░C.
  15. Bereidingswijze
  16. Kipfilets in 40 gram boter 10-15 minuten braden, uit de pan halen, met zout en peper kruiden. Kipfilets schuin in plakken snijden. Over 4 oven- gratinschaaltjes verdelen.
  17. Champignons schoonmaken, wassen, in vieren delen of in plakjes snijden. In het braadvet van de kipfilet in 5-6 minuten bruinbakken, rond de plakken vlees leggen.
  18. Rest van de boter in een pan smeltenm bloem erdoor roeren, aanvullen met melk, goed laten doorkoken. Met zout, peper, nootmuskaat en verbrokkels bouillonblokje kruiden. De dikkige saus over het vlees en de champignons verdelen.
  19. Met geraspte beschuit of paneermeel bestrooid in de voorverwarmde oven ca. 10 minuten gratineren.
  20. Voor het serveren met gewassen, geplukte peterselieblaadjes bestrooien.
Theoke_1