Ovenaardappeltjes met wijting en spinazie

8 40 2 5
Aantal personen:
  • 20 kleine vastkokende aardappelen
  • 4 x 125 gr wijtingfilets
  • 300 gr verse spinazie of 200 gr diepvries
  • 4 el olijfolie
  • klontje solo
  1. Verwarm de oven voor op 200°. Was de ongeschilde aardappelen en dep ze droog. Halveer ze, leg in een ovenschotel en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Kruid met peper&zout en zet de schotel gedurende 25 min. in de oven. Bak de wijtingfilets aan beide zijde in een pan met 2 el olijfolie, gedurende 4 min. op een hoog vuur. Stoof de spinazie gaar in een klontje solo en laat uitlekken. Serveer de wijting met de spinazie en de ovenaardappeltjes.
  2. Tip: u kunt de wijting ook vervangen door een stukje tongschar.
Victor S.