Ovenaardappelen met ham

18 70 3 5
Aantal personen:
  • 1 kg kleine aardappeltjes (liefst nieuwe)
  • 100 gr rauwe ham
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gr boter
  • olijfolie
  • 1 koffielepel gehakte verse tijm
  • 1 koffielepel gehakte verse oregano
  • zwarte peper uit de molen en zout
  1. Boen of schraap de aardappels schoon. Spoel ze en dep ze droog. Snij ze met een scherp mesje in alsof u ze in plakjes wilt snijden, maar zo, dat u de plakjes net niet lossnijdt.
  2. Snipper de ham. Pel en plet de knoflook. Vermeng ze allebei samen met de boter en de tuinkruiden.
  3. Schik de aardappeltjes in een met olie ingevette schaal. Schep op elke aardappel een flinke lepel van het hammengsel en druk het er wat in.
  4. Zet 30 tot 40 minuten in een warme oven van 180°C, of tot de aardappeltjes goed gaar zijn. Dek ze eventueel af met aluminiumfolie als ze te snel zouden kleuren.
  5. Oudere aardappelen, met een dikkere schil, kunt u beter schillen, of eerst koken en dan pellen.
Anjake