Ovenaardappelen met dragon en champignons

11 70 0 5
Aantal personen:
  • 4 grote aardappelen
  • 750 gr gemengde boschampignons in stukjes
  • 50 gr solo
  • 5 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 6 el room
  • 2 el verse dragon, gehakt
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Leg de aarapples op een bakplaat en zet die 60 minuten in de hete oven, draai ze halverwege de baktijd om.
  3. Verhit de solo en de olie in een pan en bak er de paddenstoelen in aan, tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg er de knoflook aan toe en bak nog een paar minuten. Haal de pan van het vuur en roer er de dragon en de room door, kruid met pezo.
  4. Haal de aardappelen uit de oven, snij ze doormidden, haal er wat kruim uit en lepel er de paddenstoelensaus in.
  5. Serveer met een varkenshaasje, of varkensoester, zelfs een steak of een stukje zalm.
Victor S.