Ossobuco met venkel en tomaat en pappardelle

794 105 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 kalfsschenkels
  • 250 g pappardelle
  • 10 rijpe tomaten
  • 2 venkels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 koffielepel suiker
  • peper van de molen
  • zeezout
  • 4 dl blanke kalfsfond
  • een scheut witte wijn
  1. Snij het groene loof van de venkels en bewaar het in ijskoud water.
  2. Snij de venkels in blokjes van ongeveer 5 mm.
  3. Verwijder de kroontjes van de tomaten en kruis ze in aan de onderzijde.
  4. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water en daarna onmiddellijk in ijskoud water (zorg dat een schaal ijskoud water klaarstaat). Pel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  5. Pers de zaadlijsten door een zeef en vang het tomatensap op.
  6. Snij het vruchtvlees van de tomaten in blokjes van ongeveer 5 mm.
  7. Kruid de kalfsschenkels en bestuif ze met bloem, klop er de overtollige bloem af en bak ze in een beetje Solo Vloeibaar tot ze aan beide zijden mooi bruin zijn.
  8. Giet het vet af en hou de kalfsschenkels apart.
  9. Stoof de venkel aan in wat Solo Vloeibaar tot deze mooi glazig wordt en voeg er de tomatenpuree aan toe. Stoof de tomatenpuree even mee aan.
  10. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatensap, suiker, kerriepoeder, witte wijn en de kalfsfond toe en breng het geheel zachtjes aan de kook.
  11. Schik het vlees in de pan en zorg dat het net onderstaat. Laat het geheel ongeveer een uurtje zachtjes sudderen op een heel laag vuurtje, neem vervolgens het deksel van de pan en laat de saus nog even indikken.
  12. Kook de pappardelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  13. Serveer de ossobuco met de pappardelle en de saus. Werk af met enkele plukjes venkelloof.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht