Ossobuco alla Milanese

6 10 3 5
Aantal personen:
  • 4 Kalfschenkel ca 5 cm dik
  • 1 grote Ui
  • 2 Wortels
  • 1 stengel Bleekselderij
  • zout en peper
  • 2 eetlepels Bloem
  • 100 gram Boter
  • 1,5 dl Droge witte Wijn
  • 1 blik Tomaatstukjes
  • 1 dl Vogelfond of Boullion
  • 1 Citroen
  • 1/2 bos Peterselie
  • 1 teen Knoflook
  1. Laat de kalfsschenkel op kamertemperatuur komen. snipper de ui. Maak de wortel en bleekselderij schoon en snij ze klein
  2. wrijf de kalfsschenkel in met zout en peper en wentel ze door de bloem.
  3. Verhit de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt. bak de kalfsschenkel in ca. 5-8 minuten lichtbruin. voeg de wortel, ui, knoflook en bleekselderij toe en bak ze 2 minuten mee.
  4. leg het vlees op een bord. Roer de wijn, tomaat en vogelvond door de groente en breng het geheel aan de kook.
  5. leg het vlees terug in de saus en stoof het geheel in 2 uur gaar.
  6. boen de citroen schoon en raps er 1 eetlepel gele schil door. schep het mengel door elkaar en verwarm het geheel nog ca. 2 minuten.
  7. lekker met risottorijst.
datahaag