osso buco

16 60 4 5
Aantal personen:
  • 4 klein stukken osso buco
  • 0.5 liter water
  • 1 blokje rundsboulion
  • 1 eetlepel droge kalfsboullion
  • 1 klein doosje tomatenpuree
  • 1 grote wortel
  • 1 stock prei
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 rode en gele paprika
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 grote ajuinen
  • 1 potje of busseltje verse koriander
  • 1 beetje tijm
  • 1 beetje salie
  • 1 glas rode tafelwijn
  1. laat het boullion blokje smelten in een halve liter water,
  2. neem een pot waar je kan mee stoven of een diepe pan.
  3. smeer langs beide kanten van het vlees een klein beetje mosterd en kruid het met vleeskruiden.
  4. doe de boter in de pot en bak het vlees langs beide kanten aan.
  5. doe daarna het vlees uit de pot en doe er de ajuin in
  6. laat de ajuin glazig stoven,
  7. doe er dan de eetlepel bloem en eetlepel droge kalfsboullion erop
  8. en roer goed
  9. blus dan met het water, en doe er dan nog een glaasje rode wijn in.
  10. doe er de fijngesneden wortel bij, en laat onder een deksel even stoven.
  11. doe er daarna de prei , laurierblaadjes , beetje tijm en beetje salie,en paprikas bij en de koriander.
  12. doe ook de tomatenpuree erbij
  13. leg het vlees terug in de pot, en laat stoven tot het vlees gaar is.smakelijkindien de saus wat plat is kan je ze nog binden met een beetje maizena
pauleke