osso buco

11 120 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 7 stuks kalfsschenkels
  • 500 ml gehakte gepelde tomaat kleine stukjes
  • 1 kg wortelen gehakt in schijfjes o reepjes
  • 1 kg ajuin fijngesneden
  • 1 witte selder gesneden
  • 2 soepl kallfsbouillon
  • 2 soepl vleesbouillon
  • peper,zout, laurier en thijm
  • 1 stuk sinaasappel uitgeperst
  • look fijngehakt en beetje basilicum
  • 200 gram tomatenpuree
  1. de schenkels bebloemen en bakken in olijfolie. in een grote pot de ajuin aanstoven en de gebakken schenkels erbij doen, alsook de gepelde tomaten de wortelen en de selder de look en de 2 bouillons en alles laten gaar worden onder deksel in de voorverwarmde oven 1,30 u à 2 u op 210°C al naar gelang de schenkels. als het vlees gaar is eruit halen. dan de saus op smaak brengen met sinaasappelsap en ook een beetje zeste van de sinaas de balsamicoazijn erbijdoen en ook de basilicum en de ketchup en dan de saus nog binden of dikken met blanke roux of witte maizena
dimitri V