osso buco di casa

30 200 5 5
Aantal personen:
  • 4 kalfschenkels
  • 5 takken witte selder
  • 5 wortelen
  • 2 ui
  • 12 rijpe trostomaten
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • bloem
  • 1/2 fles rode wijn
  • 300 ml kalfsbouilon
  • 2 laurierblaadjes
  • takjes tijm ( naar smaak )
  • 2 teentjes look
  • olijfolie
  1. - de selder , de wortelen en de ui worden in blokjes gesneden ( niet te groot ), de tomaten worden ontveld en ontpit.
  2. - de kalfsschenkels worden gekruid met peper en zout en in bloem gerold.
  3. - ze worden goudbruin gebakken.
  4. - men stooft de ui en de look die men in zijn heel gelaten heeft glazig worden in een grote pot met olijfolie.
  5. - daarna voegt men de selder en de wortelen toe, laat dit een paar minuten aanstoven.
  6. - voeg nu de tomaten er aan toe, de schenkels, de bouillon en de wijn.
  7. - kruiden met peper en zout, tijm en laurier bijvoegen.
  8. - deksel op de pot en op een heel zacht vuurtje een drietal uurtjes laten sudderen.
  9. - regelmatig roeren.
  10. - het vlees moet heel zacht worden.
  11. - opdienen met pasta ( lingguini ).
Luciano_1