osso bucco op mijn manier

68 180 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg ontvelde en ontpitte tomaten
  • 1 grote ajuin
  • 6 stengels bleekselder
  • 8 kalfsschenkels
  • 2 glazen witte wijn (riesling)
  • rozemarijn
  • boter
  • olijfolie
  • groen pepertje
  • 1 citroen
  • peterselie
  1. tomaten ontvellen en ontpitten. wortels,selder en de zoete ui in julienne snijden. vlees bekloemen en peperen en zouten en de zijkanten insnijden zodat het niet krult in de pan.
  2. aanbakken in olijfolie. wat boeter toevoegen. de gehakte rozemarijn en de julienne en een laurierblaadje toevoegen. het vlees draaien. nog wat laten aanbakken en dan de wijn erbij gieten. de zaadjes verwijderen en pepertje fijn snijden en toevoegen. eens je de wijn begint te ruiken een liter kalfsbouillon toevoegen (mag ook kippenbouillon).
  3. naargelang de dikte van het vlees 1,5 tot 2,5 uur in de oven op 200° zetten en gaarheid controleren.
  4. gremalata bereiden: zeste van 1 citroen met peterselie en look heel fijn hakken en een half uur voor einde gaartijd toevoegen aan de schotel.
  5. serveren met risotto of tagliatelli.
luc ameloot