Ossenstaartsoep

10 145 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. 500 gram ossenstaart
  3. 100 gram fijn gesneden wortel, prei, ui, knolselderij, (mirepoix)
  4. 1 tomaat
  5. 2 l water
  6. kruidenzakje (basilicum, majoraan, salie, tijm, peper, koriander)
  7. madera of sherry
  8. Bereiding:
  9. Kleur de ossenstaarten in een grote pan. Voeg de mirepoix en de tomaat (in kleine blokjes) toe. Blus het geheel af met water. Breng het aan de kook. Eventueel afschuimen. Voeg het kruidenbuiltje toe en eventueel een bouillonblokje. Laat de soep geruime tijd (2 uur minimaal) trekken. Passeren (giet de soep door een reukloze theedoek of een doek die er speciaal voor gemaakt is). Breng de soep op smaak met peper en zout en de madera.
Theoke_1