Ossenhaas met pancetta en kwartelei

1 30 5 5
Aantal personen:
  • 1 pond ossenhaas
  • 12 kwarteleitjes
  • 12 plakjes pancetta (of parmaham)
  • truffelmayonaise
  • 1/2 dl olijfolie extra vergine
  • 2 eetlepels worcestersauce
  • 1 eetlepel zoute ketjap
  • peper en zout
  • steekring
  1. Hak de ossenhaas heel fijn met een scherp mes (niet malen, dat gaat ten koste van de smaak). Of laat de lieve slager dit doen.
  2. Meng alle ingrediƫnten en proef! Doe dit ruim van tevoren, om alle smaken lekker tot z'n recht te laten komen.
  3. Bak de eitjes (kan makkelijk van tevoren). En bak de pancetta (of ontbijtspek of parmaham) in de oven op vetvrij (bak)papier (kan ook van tevoren).
  4. Verdeel de ossenhaas in gelijke porties en druk deze in de steekring tot een mooi rondje op een bord.
  5. Leg het eitje erop en de panchetta erbij.
  6. Versier het bordje met wat druppels truffelmayonaise.
Chocolatelover