Ossenhaas ‘à la plancha’, gelakt met Mondeuse du Bugey

6 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 l Mondueuse du Bugey
  • 250 gr sjalotten
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 20 cl zwartebessenlikeur
  • 180 gr ossehaas per persoon
  • 1 beetje zout en peper
  1. De rode wijn, de suiker en de gehalveerde sjalotten inkoken. De saus moet licht stroperig worden (moet aan de achterkant van een lepel blijven hangen), anders verder laten inkoken.
  2. Wanneer de saus eenmaal de gewenste consistentie bereikt heeft
  3. de zwartebessenlikeur toevoegen en niet verder laten koken.
  4. De saus kruiden met zout en peper en vervolgens warm houden. Verhit een braadpan op hoog vuur. De ossenhaas met zout en peper besprenkelen en licht met olie inwrijven.
  5. Het vlees aan elke kant 2 minuten dichtschroeien en vervolgens 4 minuten in de oven op 180 graden laten nagaren.
  6. Leg de ossenhaasjes op een bord en overgiet ze met deze glanzende en zeer smakelijke saus. Dien dit gerecht op met ragout van boleten en krieltjes. Smullen maar!
hildeke3105
Meer inspiratie

FransVleesHoofdgerechtZomer