Orlofgebraad

14 60 4 5
Aantal personen:
  • 800 gr gebraad
  • 60 gr boter
  • 250 gr champignions
  • 1 ui
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 150 gr ham (sneetjes)
  • 100 gr sneetjes kaas
  • 150 gr gemalen kaas
  • 25 gr bloem
  • 3,5 dl melk
  • peper en zout
  1. Maak de ui en de champignion schoon en hak ze heel fijn
  2. Stoof aan in een beetje boter .Kruid met peper en zout, droog met het paneermeel
  3. Oven voorverwarmen op 200 °
  4. Kruid het gebraad, bak in boter aan alle zijden
  5. Laat verder 30 min garen in de over, bevochtigen met de gesmolten boter
  6. Maak een bechamelsaus met 20 gr boter, bloem, melk. Kruid met notemuscaat
  7. Snij het gebraad in plakken
  8. Leg tussen iedere plak vlees, een sneetje ham, een eetlepel mengselen een sneetje kaas
  9. Overgiet met de bechamelsaus
  10. Plaats een een 15 min terug in de oven
kruidenspookje