Orloff gebraad

41 50 2 5
Aantal personen:
  • 1 kg varkensgebraad
  • 1 ui 1 wortel en 1 selderstengel
  • 8 plakjes gekookte hesp en idem abdijkaas
  • 2 dl room en 150 gr gemalen kaas
  1. De oven voorverwarmen op 175°C. De soepgroenten schoonmaken, grof snijden en in een ingevette ovenschotel leggen.In een pan de boter opwarmen tot hazelnootkleur. Het vlees kruiden met peper, zout en nootmuskaat, dichtschroeien in de boter, eventjes laten kleuren en dan in de ovenschotel leggen bij de groenten. In de voorverwarmde oven zetten en laten verder garen (reken op ong. 30 minuten per 500 gram). Het vlees dan uit de ovenschotel halen en laten afkoelen tot kamertemperatuur. Het braadvocht zeven en laten inkoken met de room. Als de saus de gewenste dikte heeft bereikt, het grootste deel van de gemalen kaas erbij doen en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Het vlees in plakjes snijden. Tussen elk plakje een half plakje kaas en een half plakje hesp steken. Het vlees in zijn geheel in de ovenschotel leggen en overgieten met de saus. De rest van de kaas erover strooien en laten gratineren onder de grill. Opdienen met kroketjes en warme groente naar keuze (vb. broccoli of bloemkool). Smakelijk.
hildeke3105