Originele wok met kalkoen, kleurrijke groentjes en druiven

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 kalkoenengebraad (beenhouwerij)
  • 3 lente-uitjes
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 courgette
  • 2 eetl. mascarpone
  • 250 g rijst
  • 1 kalkoenengebraad (beenhouwerij)
  • 3 lente-uitjes
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 courgette
  • 2 eetl. mascarpone
  • 250 g rijst
  • 3 eetl. bloem
  • 200 g pitloze witte druiven
  • 2 eetl. mosterd 'grof gemalen'
  • 1 dl droge witte wijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • peper en zout
  1. Voorbereiding
  2. (10 min.)
  3. - Snipper de lente-uitjes fijn.
  4. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de zoete puntpaprika, en snij in gelijke blokjes van 2 cm.
  5. - Snij de courgette in gelijke blokjes van 1 cm.
  6. - Snij het kalkoenengebraad in blokjes van 2 cm.
  7. - Meng de bloem samen met het kerriepoeder en roer er de kalkoenenblokjes onder.
  8. Bereiding
  9. (15 min.)
  10. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.
  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de blokjes kalkoen goudbruin. Verlaag het vuur en laat nog 3 min. verder garen. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok, zet opzij en hou warm.
  12. Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok. Voeg de lente-uitjes en de zoete puntpaprika toe, en laat 1 min. bakken. Doe er de courgetteblokjes bij en overgiet met de wijn. Laat 5 min. garen.
  13. Roer de mascarpone en de mosterd onder de groenten, en voeg de druiven in hun geheel toe. Laat nog 2 min. garen op een hevig vuur totdat de druiven barsten. Breng op smaak met peper en zout.
  14. Afwerking
  15. Verdeel de rijst over de borden en serveer samen met de gewokte groentjes en kalkoenenblokjes.
NelekeP