Oriëntaals lamspannetje

1 0 0 5
Aantal personen:
  • 100 gram lamsfilet
  • 1/2 teentje knoflook
  • 3 gedroogde dadels zonder pit of
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 courgette
  • 1 koffielepel olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • kardemom
  • 50 gram ongekookte couscous
  • 100 ml groentebouillon
  1. Snijd de lamsfilet in stukken. Pers de knoflook en snijd de dadels fijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes.
  2. Meng 1 koffielepel olie met citroensap en knoflook. Doe de marinade met de stukjes lamsfilet in een diepvrieszakje, kneed goed en laat ca. 30 minuten marineren.
  3. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de lamsfilet ca. 5 minuten. Breng op smaak met kardemom. Voeg de courgettes toe en bak 5 minuten mee.
  4. Schep de couscous en dadels erdoor. Schenk de bouillon erbij en laat ca. 5 minuten wellen.
Pascal Claessens