Oreo taart

88 40 4 5
Aantal personen:
  • 400gr Oreo koekjes
  • 100gr gesmolten boter
  • 400gr witte roomkaas
  • 350gr poedersuiker
  • 3,5dl slagroom
  • 250gr melkchocolade
  • 1 ei
  • 2 eetlepels suiker
  1. te gebruiken: een springvorm van 28 centimeter en een keukenmachine.
  2. Bereiding:
  3. Breek een kwart van de oreokoekjes in stukjes en bewaar deze. De rest van de koekjes kun je fijnmalen in de keukenmachine. Roer de gesmolten boter er doorheen en druk het goed aan in de springvorm om een bodem te maken.
  4. De roomkaas moet je met poedersuiker luchtig kloppen. De 3,5 deciliter slagroom stijfkloppen met 2 theelepels poedersuiker en door het kaasmengsel heen roeren. De helft van dit mengsel over de bodem verdelen. De helft van de in stukjes gebroken koekjes mag je over de crème verdelen. Dit 30 minuten op laten stijven in de koelkast
  5. Voor de chocolademousse:
  6. Klopt het ei met 2 eetlepels suiker bijna wit. Klop dit door de geklopte slagroom. De chocolade laten smelten en deze in een klein straaltje door het slagroommengsel kloppen. Meng de laatste koekjes door de mousse en giet op de crème. De taart afsmeren met de laatste helft van de crème en weer goed op laten stijven in de koelkast. Voor een extra detail neem je nog een aantal Oreo koekjes erbij en stopt die in de taart zoals te zien op het plaatje!
Deherdt.Brenda