Orecchiette met broccoli en rode ui

288 24 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • zout
  • 400 g orecchiette pasta
  • 4 eetlepels Solo
  • vers gemalen zwarte peper
  • 100 g ricottakaas
  • chiliolie
  • 600 g broccoli
  • 2 teentje look
  • 1 rode ui
  1. Snij de blaadjes en de stronk van de broccoli los.
  2. Schil de stronk en snij fijn.
  3. Halveer de grote broccoliroosjes of snij ze in vieren.
  4. Kook ze in ruim kokend water met zout gaar en giet af in een zeef.
  5. Laat schrikken in ijskoud water.
  6. Kook de orecchiette in ruim kokend gezouten water in twaalf minuten gaar, giet af en vang het kooknat op.
  7. Bak intussen de broccoliroosjes zachtjes in wat Solo.
  8. Snij de knoflook in plakjes en laat die 5 minuten zachtjes meebakken.
  9. Voeg de orechiette toe en schep er een paar eetlepels van het kooknat door.
  10. Voeg de rest van de Solo toe, roer kort door en breng goed op sm aak met zout en zwarte peper.
  11. Doe alles in een grote kom.
  12. Verdeel hierover kleine stukjes ricottakaas en uienringen en bedruip tot slot met chiliolie.
Solo