Oreccehiette(kleine pasta schelpjes) met gamba's, prei worteltjes en fijne saffraansaus

8 30 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr oreccehette
  • 16 grote gamba's
  • 2 dl visfumet
  • 2 dl room
  • 3 loofwortelen
  • 1 preiwit
  • maizena expres
  • peper en curry
  • 1 capsule saffraan
  1. Maak eerst de saus, breng de visfond samen met de room aan de kook, laat een paar minuten koken, los de saffraan erin op, kruid met peper uit de molen, dik de saus volgens voorkeur met maizena expres Schil de wortelen met de dunschiller en rasp ze, snij de prei in julienne(staafjes), stoof de groenten aan in wat boter of olie, laat beetgaar worden. Ontdoe de gamba's van hun schaal, en bak ze met een snuifje peper en zout in olijfolie, kook ondertussen de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Breng een spiegel saus aan op de borden, verdeel er de groenten over, zet een serveerring in het midden van het bord en duw er de pasta in,, leg er vier gamba's rond Smakelijk!
Monique_14