Oranje paprikamousse met roomkaas en soepstengel in een glaasje

8 25 0 5
Aantal personen:
  • 1 oranje paprika schoon in stukjes
  • 1 kleine witte ui in stukjes
  • 1 dessertlepel tomatenpuree
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 laurierblad
  • 75 ml bouillon
  • 1 bakje Philadelphia naturel
  1. Terwijl we zaten te genieten van het speciale concert van Rowen Hèze, werden we tevens met lekkere hapjes verwend door Peter van restaurant Vitellius uit Sevenum. Ik heb nadien de kok een bericht gestuurd en zijn receptje op de mail ontvangen. TOPPIE .Zeker, dat we eens gaan eten in zijn restaurant
  2. Paprika klein snijden en koken met de overige ingrediënten. Dit gaar laten worden en dan door de blender halen (zonder laurier). Fijn malen en af laten koelen. De coulis is nu klaar en kunnen we de oranje paprikamousse gaan samenstellen.
  3. Als het helemaal afgekoeld is dan kan de roomkaas erbij. 2 delen roomkaas op 1 deel coulis.
  4. Serveer als amuse in mooie glaasjes en steek er een soepstengel in.
  5. Met dank aan Peter. Dit is super lekker en wordt met de Kerst als één van de amuses geserveerd. ( Op speciaal verzoek van de MAN )
Love to Cook