Oranje paprikaatjes gezond gevuld

2 40 0 5
Aantal personen:
  • 6 oranje snoep paprikaatjes1 + 5 extra
  • 1 kl;eine witte ui gesnipperd
  • 1 bakje ricotta
  • 1/2 tl 4 seizoenen peperkorrels gekneusd
  • 1 dessert lepel tomatenpurre
  • 1/2 tl rode paprika poeder
  • zest van 1/2 sinaasappel
  • 75 ml groentebouillon van blokje
  • 1 laurierblad
  • beetje zout
  1. Was de 5 paprikaatjes, halveer ze , haal er eventuele zaadjes en zaadlijsten uit en snij ze in stukjes. Doe dan alle ingrediƫnten in een pan met de bouillon en laat het geheel op een zacht vurtje gaar stoven.
  2. Was ondertussen de 6 paprikaatjes en halveer ze en ontdoe ook deze van zaadjes en zaadlijsten.
  3. Vis het laurierblad uit het paprikaprutje en maal fijn met de staafmixer. Laat het prutje afkoelen.
  4. Meng 1 deel prutje met 2 delen ricotta en vul er de gehalveerde paprikaatjes mee. Werk af met paprikapoeder en/of bieslook
Love to Cook