Open ravioli van rundsstoofvlees met rode wijn, sjalotjes en champignons

4 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg rundsstoofvlees
  • 1 fles rode wijn
  • 500 gram sjalotjes
  • 200 gram champignons
  • platte peterselie
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 4 sneetjes gerookt spek
  • 8 velletjes lasagne
  • 4 wortelen
  • prei
  • boter
  • peper & zout
  1. Smelt wat boter in een pan en bak het vlees rondom bruin
  2. Snij het spek in reepjes en voeg het toe aan het vlees
  3. Kruid met peper en zout
  4. Strooi er de bloem over
  5. Roer er de tomatenpuree door
  6. Snij de sjalot in reepjes en voeg toe
  7. Snij de champignons in plakjes en voeg toe
  8. Overgiet het geheel met voldoende rode wijn, totdat het geheel juist bedekt is
  9. Laat een aantal uurtjes zachtjes sudderen
  10. Snij de wortels in gelijke, dikke reepjes
  11. Snij de prei in julienne en blancheer
  12. Maak 4 wortelpakketjes, bind ze samen met prei en blancheer ze
  13. Kook de lasagnevellen tot ze gaar zijn
  14. Schik op elk van de 4 warme borden een lasagnevel
  15. Schep er wat van het stoofvlees op
  16. Dek af met een tweede lasagnevel en lepel nog wat van de saus rondom
  17. Garneer met een bosje van wortel en prei en werk eventueel af met wat bieslookstengels
LadyChef007