Open appeltaart

163 60 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • Deeg:
  • 130 g koude Solo
  • 200 g bloem + extra voor het uitrollen
  • 90 g suiker
  • 1 kleine eierdooier
  • Vulling:
  • 75 g rozijnen
  • 25 g walnoten (ca. 2½ el)
  • 6 appels (ca. 1 kg)
  • 15 g suiker (ca. 1½ el)
  • 10 g kaneelpoeder (ca. 2 tl)
  • 15 g paneermeel (ca. 2 el)
  • Extra:
  • springvorm 24 cm Ø (ingevet en bodem bedekt met bakpapier)
  • plasticfolie
  • deegroller
  1. Verwarm de oven voor op 175°C (elektrische oven).
  2. Snijd de Solo in kleine stukjes. Zeef de bloem met een snufje zout boven een grote kom. Voeg de Solo, de suiker en de eierdooier toe. Meng alles snel en goed door elkaar mixer of pollepel. Vorm een compacte deegbal en druk die een beetje plat, pak het deeg in folie en laat het in de koelkast 30 minuten rusten.
  3. Wel de rozijnen 10 minuten in zoveel lauw water dat ze onder staan. Giet af en dep ze droog. Hak de walnoten grof. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in smalle partjes. Meng de appelpartjes met de suiker, kaneel, rozijnen en walnoten.
  4. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een dunne ronde plak van ca. 30 cm. Bedek de voorbereide springvorm netjes met het deeg (druk het deeg als het breekt weer stevig op elkaar). Strooi het paneermeel op de bodem en vul de vorm met het appelmengsel. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40-50 minuten gaar.
  5. Laat de taart 10-15 minuten staan en verwijder dan de rand van de springvorm. Snijd de taart (warm of koud) in 12 punten.
Solo
Meer inspiratie

FransPatisserieNagerecht