Op vel gebakken zeebaars met oestersaus

8 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr zeebaarsfilet met vel
  • 12 oesters
  • 600 gr bloemige aardappelen
  • 1,5 dl magere melk
  • 1 el olijfolie
  • 300 gr spinazie
  • peper&zout (pezo)
  • nootmuskaat
  • bieslook
  1. Kook de aardappelen, pureer ze, voeg de melk toe.
  2. Bestrijk een wokpan met olijfolie en bak de spinazie kort.
  3. Meng de spinazie onder de puree en kruid alles af met pezo en nootmuskaat.
  4. Kruid de zeebaars met pezo.
  5. Bestrijk een pan met olijfolie en bak de zeebaars 3 à 4 minuten op de velkant, daarna nog 1 minuut aan de andere kant.
  6. Mix de oesters en hun sap met wat bieslook tot een saus, warm die even op, kruiden met pezo.
  7. Leg de spinaziepuree in het midden van een heel warm bord, leg daarop de zeebaars met de velkant naar boven, napeer er de saus rond.
Victor S.