Op vel gebakken zeebaars met een puree met graanmosterd, een sabayon van tripel en een compote van venkel

22 30 2 5
Aantal personen:
  • 800g zeebaars
  • 1 venkel
  • 1 flesje tripel
  • graanmosterd
  • peper, zout
  • nootmuskaat
  • 4 eierdooiers
  • boter
  • boter
  • aardappelen
  • 4 rivierkreeftjes
  • donkerbruine suiker
  • 1 limoen
  • 1/2L gevogeltefond
  1. -Kook de tripel in, tot de helft overblijft
  2. -Kook de aardappelen
  3. -Snij de venkel in een brunoise en stoof op een laag vuurtje met peper en zout wanneer deze lichtjes bruin kleurt, giet je er wat gevogeltefond over, laat dit even inkoken en doe er een beetje limoen en donkerbruine suiker bij. Laat verder inkoken.
  4. -Klop een sabayon met de 4 eierdooiers, peper en zout, een beetje limoensap en de ingekookte tripel, werk af met wat geklaarde boter
  5. - bak de zeebaars op de velkant en kruid eveneens met peper en zout
  6. - Giet de aardappelen af, en pureer ze pet wat room, peper en zout, en verse nootmuskaat. Voeg 2 lepels graanmosterd toe, en zorg dat deze verdeelt geraakt over heel de puree.
stefaniewout