Op vel gebakken snoekbaars met Maaslandse kruiden, bloemkool en mousseline van waterkers

8 40 4 5
Aantal personen:
  • 600 gr snoekbaarsfilet met vel
  • 1/2 bloemkool
  • 1 bot waterkers
  • 400 gr aardappelen
  • room
  • peper&zout
  • nootmuskaat
  • Maaslands kruidenzout
  • olijfolie
  1. Blancheer de waterkers en hak fijn. Bereid van de aardappelen en klassieke smeuïge puree. Voeg de waterkers bij de puree samen met 3 à 4 lepels licht opgeklopte room. Kruiden naar eigen smaak met pezo en nootmuskaat.
  2. Kook of stoom de bloemkool in kleine roosjes gaar en bak nadien in olijfolie, kruid met pezo.
  3. Kruid de snoekbaars aan beide zijde met het Maaslands kruidenzout en bak in olijfolie, eerst mooi bruin op de velkant, daarna de andere kant.
  4. Serveer met de bloemkool en de aarappel/waterkersmousseline.
Victor S.