Op rozemarijntakjes gespieste varkenshaas met pancetta omhuld.

13 25 3 5
Aantal personen:
  • boter of olie om in te bakken
  • 500 gr varkenshaas
  • 4 flinke takken rozemarijn
  • zout& zwarte peper
  • 8 blaadjes salie
  • 8 plakjes pancetta of bacon
  1. .
  2. Bereiden
  3. Snijd het vlees in 8 gelijke stukken en wrijf het in met zout en peper.
  4. Leg op elk stukje vlees een blaadje salie en omwikkel het met een plak pancetta.
  5. Steek het vlees een voor een aan een saté spies en trek de spies er weer uit.
  6. Zo ontstaat er een gaatje voor de rozemarijn.
  7. Rijg twee varkenshaasstukjes aan een rozemarijntak, trek de tak rozemarijn door het vlees heen tot het aan de andere kant er weer uitkomt.
  8. Verhit de olie in een koekenpan en bak de varkenshaasjes in 6-8 minuten rondom knapperig bruin en net gaar.
  9. Leg de spiesen op voorverwarmde borden.
  10. Eettip:
  11. Trek de rozemarijn tak niet uit het vlees maar snij het vlees op je bord overlangs in tot op de rozemarijntak, de rozemarijn kan je zo in z¿n geheel makkelijk verwijderen
Love to Cook