Oosterse wortelsoep met gegrilde kip

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 500 gr wortelen in plakjes
  • 300 gr kipfilet, in repen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 8 shoarmabroodjes
  • 1 tl gedroogde munt
  1. - doe de kokosmelk met de bouillontabletten, 750 ml water en de wortelplakjes in een soeppan en breng aan de kook, kook 10 minuten
  2. - schep in een diep bord de kipfilet met de olie, de gemalen komijn, zout en peper om
  3. - verhit een grillpan en rooster de kiprepen in 5 minuten goudbruin en gaar
  4. - neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
  5. - verwarm de soep nog 10 minuten op een laag vuur, rooster ondertussen de shoarmabroodjes
  6. - snij het brood in puntjes en houd warm
  7. - breng de soep verder op smaak met de munt, zout en peper
  8. - verdeel de soep over 4 kommen en schep er de gegrilde kiprepenop
  9. - geef er de warme broodpunten
Lydievr