oosterse woksoep

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 preistengels
  • 1 wortel
  • 1 witloofstronk
  • 1/4 knolselder
  • 1 el olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pepertje
  • 1 kl geraspte gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 kl sojasaus
  • 1 kl balsamicoazijn
  • 1,5 l magere kippenbouillon (6 blokjes+ water)
  • peper en zout
  • 2 el gehakte peterselie
  1. maak de 4 groentesoorten schoon en snij ze in fijne reepjes. Verhit de olie in een wokpan. Zodra de olie begint te walmen, doe je de groentereepjes in de pan. Roerbak ze gedurende 5 minuten op een hoog vuur.
  2. Voeg de geperste knoflook, gember, en kurkuma toe en laat nog 1 minuut roerbakken. Vervolgens giet u er de sojasaus en de balsamicoazijn over. Nog even roerbakken en dan alles overgieten met de kippenbouillon. Breng de bouillon aan de kook en laat niet langer dan 3 minuten doorkoken.
  3. Neem de pan van het vuur, proef de soep en breng verder op smaak met peper en zout. verdeel over kommetjes en versier met gehakte peterselie
NelekeP