oosterse wokschotel

13 20 5 5
Aantal personen:
  • 800 gr kippenborstfilet
  • 250 gr verse soyascheuten
  • 1 st venkel
  • 4 cm verse gember
  • 1 st mango
  • 2 eetl geroosterde sesamzaadjes
  • 165 ml kokosmelk
  • 2 eetl oosterse bakolie(van shiwa of zo)
  • 2 koffielepels kerriepoeder
  1. snij de kipfilets i reepjes
  2. snij de venkel ook in fijne reepjes
  3. schil de gember en rasp fijn
  4. snij mango in blokjes
  5. verhit de bakolie in de wok en bak de kippenreepjes langs alle kanten goudbruin
  6. voeg de venekelreepjes toe en roerbak 3 minuten
  7. voeg de soyascheuten en de geraspte gember toe en roerbak nog eens 2 min
  8. overgiet nu met de kokosmelk en voeg de mangoblokjes toe en kruid met de kerrie, sesamzaadjes en peper en zout
  9. dien op met noedels
  10. ps mango kan ook vervangen worden door ananas
hildeke3105